HC

Från livet i Nairobi till livet i Stockholm vidare till Sudan. Tillbaka i Nairobi och vidare till Tanzania.

Friday, May 26, 2006

Ordningsfråga

Sitter på KDUs riksmöte och lyssnar på heta känslor ifrån ombud då de tycker att deras motion har behandlats fel. Det är inte lätt att vara ordförande...speciellt inte om man aldrig har suttit ordförande på ett KDU Riksmöte innan.

Annars så har det väl för min del gått ganska bra. Visst var jag ganska ringrostig och missade lite godkännande av yrkandelängd och propositionsordning, men jag upptäckte det själv innan deltagarna gjorde det.

Jag tror inte ombuden förstår hur jobbigt det är att sitta som ordförande. Man måste vara på helspänn hela tiden, ha uppsikt över vilka som vill upp på talarlistan, vara uppmärksam på vem som ska gå före i talarlistan ifall de är motionär eller ej, är FS ombudet uppe för FS eller sig själv? Därefter ska yrkningarna redas ut och en propostionsordning föreslås som alla acceptera. Utöver detta är det dåligt med syre i salen och man är ganska trött efter en lång dag.

Ordningsfrågan pågår fortfarande och diskussionen gör att vi inte lär komma härifrån förrän efter tolv-slaget. Tack o adjö till den långa nattsömnen!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home