HC

Från livet i Nairobi till livet i Stockholm vidare till Sudan. Tillbaka i Nairobi och vidare till Tanzania.

Tuesday, December 02, 2008

I'm alive!

Trots att jag har kört bil ikväll. Att köra bil i Khartoum är hur kul och utmanande som helst! Det finns vissa få trafikregler som följs, som att stanna vid rödljus. Men om de ser att den korsande trafiken får rött så kör de innan det slår över till grönt. Och om laglydiga jag, inte kör då, tutar de som galningar!
Den större väg som är precis utanför huset är tre-filig, men det är inte någon som blinkar när de byter fil. De är för den delen inte så duktiga överhuvudtaget på att ligga i en fil utan ligger gärna i två filer samtidigt. Om man håller på att köra förbi en bil så ska man inte bli förvånad om bilen får för sig att byta fil och försöker meja en. Och om det finns möjlighet att klämma in ett par extra filer vid rödljus, så gör de gärna det. Ibland blir det mycket komplicerat att korsa en väg, speciellt om det inte finns utrymme för alla nya filer på andra sidan av korsningen. Men som sagt, det är hur kul som helst att köra!

Annars så går min tid här i Khartoum mot sitt slut. Den 13 december flyger jag till Kenya för att fira jul och nyår. Jag ser väldigt mycket fram emot det, speciellt att få träffa alla gamla kära vänner. Därefter är min framtid ganska oviss vilket är väldigt spännande!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home