HC

Från livet i Nairobi till livet i Stockholm vidare till Sudan. Tillbaka i Nairobi och vidare till Tanzania.

Friday, March 10, 2006

Livet och Internet

Denna veckan har internet varit nere var kväll då jag har tänkt skriva lite tankar på denna blogg, men jag kan ju göra en sammanfattning.

8 Mars
Internationella kvinnodagen…det är väl förbjudet som kvinna att inte kommentera denna dag på sin blogg. Ännu mer förbjudet när kvinnan befinner sig i ett land där kvinnornas situation verkligen behöver uppmärksammas.

Dagen till ära lyckades jag ta mig ut på en joggingtur. Efter att ha släpat mig ur sängen de senaste veckorna kände jag denna dag att nu fick det vara nog! Jag vet att problemet ligger i att jag inte motionerar. Nu skulle jag kunna komma upp med massor utav ursäkter varför denna joggingtur var så otroligt jobbig (well, här kommer några…), såsom att det är så mycket trafik och folk överallt, avgaserna och dammet gör att man vill hosta upp halva lungorna, Nairobi ligger på 1200m (eller nåt) över havet och luften är inte så syrerik, MEN den enkla sanningen till varför joggingturen var så jobbig (jag var bara ute i 15 min och sprang inte ens hela tiden) är att jag har så himla dålig kondition just nu!

Väl hemkommen och ändå ganska nöjd över min bedrift (jag hade förberett mig mentalt hela dagen och under lunchen tagit fram kläder och skor) så låg jag där och stretchade och funderade på vad jag skulle blogga om på denna stora dag. Tankar så passerade var att denna dag måste väl ändå extrem feministerna (och de som inte vill kännas vid feminism överhuvudtaget) i Sverige lyfta sin blickar ifrån sin lilla värld och se sina systrar i utvecklingsländerna som verkligen behöver denna dag! Här är inte frågan om vilken slags feminism man erkänner sig till, utan här handlar feminism helt enkelt om att få lika möjligheter och rättigheter som männen. Här diskuterar vi inte om ordet ”gender” kan få människor att tro att vi söker vår hemvist hos feministiskt initiativ och vi diskuterar inte vilken definition vi ska använda oss av. Gender betyder helt enkelt genus och är ett socialt koncept som tillskriver oss komplexa kännetecken och beteende av samhället som vi lever i och som vi lär oss genom socialiseringsprocessen. Visst är det intressant hur mycket man hinner tänka under en stretching…speciellt som kvinna! Vi har en otrolig simultanförmåga ;-)

9 Mars
Jag var på stridsstig igår! Jag anser mig blir orättvist behandlad av min handledare i Community Service så igår gick jag till universitet dekanen och klagade. Hon ansåg att jag hade rätt (hon har ju nu bara hört min sida av storyn) och bad mig skriva ner klagomålet så att det blir en formell anmälan. Denna handledare som heter Mr. Hussein anser jag har motarbetat mig sen första dagen då jag var tvungen att lämna introduktionslektionen några minuter tidigare eftersom jag hade en annan lektion. Andra gången vi träffades hade vi en rejäl diskussion om tid, tredje gången skickade han mig till the academic advisor som skickade vidare mig till dekanen. Frågan handlade om att jag har community service och internship samtidigt under en termin vilket är förbjudet enligt skolans policy. Dekanen kom fram till att eftersom jag inte är en degree seeking student så var det inga problem. Detta beslut gillade inte Mr. Hussein och så igår försökte han hitta något ytterliggare fel. Felet jag har gjort nu som enligt honom kunde orsaka att han inte kan ge mig alla poäng eller att han måste ge mig extra timmar för min community service är att jag lämnade midterm report innan han den var slut. Lektionen var schemalagd från 9-12:20. 12:30 hade jag internship report och lämnade alltså Mr. Husseins lektion. Detta var tydligen ett stort misstag! Att ens nämna Mr. Husseins argument för att det var felaktig av mig är pinsamt! Dekanens slutsats var att Mr. Hussein inte verkar kunna planera sin tid. Welcome to Africa!

Sprang på min vän David som är ifrån Rwanda ikväll. Han fick en kort utläggning av min dag i ett sms igår kväll då hans enkla fråga bara var How r u? I vilket fall som helst så sa han att han skulle skriva anmälan åt mig. Tackar jag så innerligt för, fast jag ska inte ropa ”Hej” förrän jag har den i handen. Hans liv verkar vara mer busy än mitt och han är väl den första afrikan som jag har träffat som uttrycker att han inte har tid att träffas. Annars verkar alla mina vänner har all tid i världen i jämförelse med mig.

Gårdagen hade lite positiva inslag också såsom att jag träffade amerikanen vars lägenhet jag ska låna från och med nästa vecka tills jag åker hem…gratis! Det är en liten lyxig trerumslägenhet, lyxig i denna stad får jag väl tillägga. Återkommer säkerligen till den framöver.

Denna sammanfattning blev nästan som en liten uppsats utan frågeställning och röd tråd.

Nu är det läggdags.
Be gärna en bön att Internet ska fungerar här imorgon under dagen eftersom jag måste skriva klart en inlämning!

God natt!

ps. jag var ute och sprang ikväll igen! =)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home