HC

Från livet i Nairobi till livet i Stockholm vidare till Sudan. Tillbaka i Nairobi och vidare till Tanzania.

Monday, November 06, 2006

Mer porr?

Vi har fått problem! Tre av våra workshop skulle vara på ett specifikt hotell i Machakos, men nu har de avbokat oss utan att säga något till oss!
Nu försöker vi med ett annat hotell, men de är lite för dyra. Hela det här har stoppat vår fortsatta planering!

Då jag inte har kunnat göra så mycket som är relaterat till workshopen här idag, så har jag hunnit med en del annat såsom att lyssna på det omtalade inslaget på Studio Ett från i fredags angående Erotikmässan. KDU Stockholmslän gick ut med ett pressmeddelande om att de tyckte att socialministern Göran Hägglund skulle stoppa mässan då en porrstjärna var inbjuden vilket då kan tolkas som att erotik likställs med porr och " Porrindustrin är en del i av den globala könshandeln och bör motarbetas, säger styrelsen för KDU i Stockholms län".
Kommentarer om själva inslaget kan ni läsa här, här och här.

Som ni förstår har det väckt lite upprörda känslor inom KDU. De flesta i förbundsstyrelsen (FS) verkar tolka det som att KDU Stockholmslän vill förbjuda erotik, vilket är helt ok för ett distrikt i KDU att tycka om så vore fallet (nu var det inte det KDU Stockholmslän ville göra). Problematiken är att FS inte låter distrikten före en egen politik, sen att P1 lyckades få till det med titeln (chefredaktör för Ny Framtid, KDUs medlemstidning) på Stockholmsläns representant så att det kunde tolkas som hela förbundet stod bakom åsikten är en annan sak.

Jag har inte uttalat mig så mycket om KDUs nya förbundsstyrelse innan, men det jag har erfarit de senaste månaderna är att de inte verkar vara riktigt torra bakom öronen. De har problem med den demokratiska proceduren och vill styra hela förbundet med en järnhand. Jag tänker inte ge några konkreta exempel här men vissa metoder kan liknas vid vad som händer i diffusa folkrepubliker som Kenya.
Nä FS, lite skärpning nu! Vad sägs om att hitta tillbaka till idealismen och vårt kärnbudskap?
Ni kan få ett litet kampanjtips på vägen:

Make love not war, Pensionera promillen och Öppna gränserna!

1 Comments:

Blogger dead sea princess said...

very nica blog.say the princess of
the dead sea.

4:58 PM  

Post a Comment

<< Home